A munkaállomás létfontosságú eszköz

Munkaállomás

A számítástechnika rohamtempóban fejlődik, a gépek teljesítménye ma már fényévekre van a 80-as évek számítógépeitől. Az internet megjelenése óriási áttörést hozott a hardver eszközök fejlődésében, így a munkaállomás jellegű gépek is rengeteget fejlődtek.

A nagy teljesítményű és megbízható szerkezetek célja más számítógépek kiszolgálása, amelyek egy adott hálózatra kapcsolódnak. Az internet megjelenésével egy világméretű hálózat alakult ki, amely ma több milliárd eszközt foglal magába.

Így érthető, hogy ezek között számtalan munkaállomás is helyet kap, hogy hatékonyan és gyorsan kiszolgálhassák a kisebb teljesítményű, otthoni felhasználásra szánt gépeket. A mobil eszközök, telefonok, tabletek megjelenése még tovább fokozta az internetre egyszerre kapcsolódó eszközök számát. Így a munkaállomás még nagyobb jelentőséget kapott.

Annyira, hogy ma már teljes, az életünket meghatározó rendszerek működése múlik ezeken. Ezért csak olyan konfiguráció kerülhet ilyen helyre, amely óriási kapacitással és tudással bír.