A magas fehérjetartalmú tonhal konzerv sokaknak az egyik kedvenc élelmiszere, de vajon egészséges választás? A tonhal a makrélával rokon sósvízi hal. Körülbelül 8 különböző fajtája létezik és ezek mérete az egészen kicsitől a terjedelmesig terjed.
A tonhal konzerv sok konyhában alapvető élelmiszer. Fehérjedús, olcsó és több évig is eláll a spájzban. Ezen előnyök ellenére, talán már elgondolkodtál azon, hogy vajon valóban egészséges-e és mennyit lehet belőle biztonságosan fogyasztani. Jelen élelmiszer fogyasztásának számos előnye van.
Az egyik legfontosabb az, hogy megfizethető fehérjeforrás. Emellett hosszú ideig eltartható. Egyes márkák termékei 2-5 évig is elállnak. Ha fogyni szeretnél, szintén jó választás, mert alacsony a kalóriatartalma, mégis magas a fehérjetartalma.
A magas fehérjetartalmú diéták a fogyás szempontjából előnyökkel járnak, többek között a teltségérzet fokozódásával és az étel iránti sóvárgás csökkenésével. Annak ellenére, hogy a tonhal konzerv alacsony zsírtartalmú, mégis jó Omega-3 forrásnak számít.