Óriási meglepetés: Győr drágább, mint Budapest!

Győrben drágábbak az ingatlanok?
Győrben drágábbak az ingatlanok?

Ingatlan vásárlást tervez, és a kedvező munkalehetőségek is fontos szempontnak számítanak akkor, ha helyszínt választ? Sokan vannak úgy vele, hogy lakásvásárlásaikat kifejezetten ahhoz igazítják, milyen munkavállalásra nyílik majd alkalmuk a környékben. Különösen így van ez nyugati határaink mellett, hiszen az ausztriai munkahelyek iránt folyamatosan nagy érdeklődés mutatkozik. Mindez természetesen az ingatlanárak alakulására is rányomja bélyegét.

A legfrissebb információk szerint a budapesti ingatlanáraknál jóval magasabbakkal találkozni Győrben és annak környékén. Az okok egyszerűek, ugyanis sok esetben még az ingázás kényelmetlenségeit választva is klasszisokkal jobban megéri a szomszédos országban munkát vállalni. Nem elhanyagolható szempont az sem, mennyire kedvező bevásárlási lehetőségek vannak a környékben, főként a területre vonatkozó itthoni szabályozás hátrányait látva.

Míg más vidéki városainkban 5-8 millióért hozzájuthatunk két-két és fél szobás panelekhez, addig ezek Győrben elérhetik a 15 milliós vételárat. Természetesen az alapterület növekedésével az árak is egyre magasabbak, sőt, a földterületek, valamint az ipari hasznosítású ingatlanok ára is jelentősen növekedni látszik az elmúlt hónapokban. A tapasztalatok szerint a 70 négyzetméter feletti ingatlanokat sokan választják a környékben kifejezetten befektetési céllal.

Az elmúlt öt évben rendkívüli mélyponton volt a hazai ingatlanpiac. Már a tavalyi évben is úgy vélték a szakértők, hogy lassú fellendülés mutatkozik, idén pedig bebizonyosodott, hogy valóban növekednek mind az ingatlanárak, mind a bérleti díjak.