Óvatosan a köretekkel!- a fogyókúra sikere múlhat rajta!

Diéta
Diéta

Elhatározta, hogy jövő nyáron magabiztosan veszi fel végre bikinijét, és addigra sikerül megszabadulnia a feleslegtől? Hasznos, ha már most tesz azért, hogy valóban bombaformába lendüljön a következő strandszezonra, de vajon olyan megoldást választott a fogyásra, melynek segítségével elérhetőek a kitűzött célok? A mozgás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, és nélküle biztosan nem az a test köszön majd vissza a tükörből, amilyenre vágyik.

A komfortzónán túli edzések azonban csak 30 százalékban befolyásolják a változást. A több hetven százalék bizony azon múlik, hogy mi kerül nap mint nap az asztalra. Dietetikusok és szakértők egyetértenek abban, hogy a lényeg a gyors felszívódású szénhidrátok visszaszorításában fejlik. Ha tehát eddig tésztával, fehér rizzsel fogyasztotta ételeit, és gyakran evett egy-egy szendvicset is a nap folyamán, ezeket jobb, ha a következő hónapokban elfelejti.

Érdemes beszereznie barna rizst, de az olyan, már elfeledett köretek is remek választásnak bizonyulnak, mint a gersli, vagy a hajdina. Laktatóak, átpucolják a bélrendszert, és energiával töltenek fel az edzésekre. Persze a sokféle zöldség sem hiányozhat a hűtőből, melyek megállják a helyüket húsok mellé is köretnek. Sajnos a bolognai spagettiről és a pizzáról le kell mondania, vagy legalábbis olyan lisztet használni konyhában, amely teljes kiörlésű.

Néha engedélyezhet egy kevés tésztát, spagettit, ám a minőségre és az alapanyagra nagyon ügyelnie kell. A megszorítások mellett érdemes tudnia, hogy a diétás konyha keretein belül is olyan fenséges falatok készíthetőek el, amelyek feledtetik majd a kemény edzéseket, és azt, hogy tulajdonképpen fogyókúrázik.