Párás ablak és nedves fal

Mit tehetünk a párás ablak ellen?
Mit tehetünk a párás ablak ellen?

Nedves és párás környezetben élni hosszútávon nem tesz jót az egészségnek, így ezen minél hamarabb változtatni kell. A gyakori párás ablak azt jelezheti, hogy a lakásban vagy egy bizonyos szobában magasabb a páratartalom az átlagosnál.

A párás ablak mellett, gyakran nedves foltok is megjelenhetnek a falon, amelyekből könnyedén penészgombák fejlődhetnek ki. Egyszerű módszer lehet a rendszeres szellőztetés, mivel ilyenkor a felesleges nedvesség elpárolog.

Amikor ez már nem segít, akkor valamilyen párátlanító berendezést kell vásárolni, ami magába tudja zárni a felesleges nedvességet. Ezt a berendezést csak abban a helyiségben kell használni, ahol a páratartalom magasabb.

A készülék rendelkezik egy tartállyal, a segítségével pedig nyomon lehet követni, hogy mennyi nedvességet kötött le, így könnyen meg lehet tudni, mennyire volt párás a levegő. A fürdőszobákban gyakori a párás ablak, viszont ez érthető is, hiszen ezeken a helyeken sok a gőz. A párátlanító használata megvédi a lakás és a benne élők egészségét.