Penészmentesítés párátlanító használatával

Fontos a penészmentesítés
Fontos a penészmentesítés

Gyakori jelenség az újonnan szigetelt házakban és a régi téglaházakban is a penész megjelenése a falakon, bútorokon és egyéb berendezési tárgyakon. Ennek oka a lakás magas páratartalma. Tehát a penészmentesítés legfőbb fegyvere egy páracsökkentő berendezés.

A magas páratartalomnak több kiváltó oka is lehet. Egyrészt a szigetelt falakon nem képes eltávozni a nedvesség, másrészről a régi téglafalak a talajból is képesek felszívni a nedvességet. A lakásban kiteregetett nedves ruhák szintén a pára megnövekedését okozzák. A legnagyobb páratartalom általában a konyhában és a fürdőszobában szokott lenni, hiszen a főzés és a fürdés is gőzképződéssel jár.

Így a penész is általában ezekben a helyiségekben jelenik meg először. A penészmentesítés nagyon fontos feladat, hiszen nemcsak esztétikailag nyújt kellemetlen látványt a falakon és a berendezéseken éktelenkedő folt, hanem komoly allergiás reakciókat is kivált, főleg ha valaki érzékeny rá.

A penészmentesítés nagyon egyszerűen megoldható egy párátlanító készülék segítségével, hiszen ez lecsökkenti a levegő relatív páratartalmát, így az elpusztul.