Sajátos kellék az igazgyöngy fülbevaló

Divatos igazgyöngy fülbevaló
Divatos igazgyöngy fülbevaló

A tökéletes fülbevaló kiválasztása egyáltalán nem egyszerű, hiszen rengeteg modell és típus közül lehet választani. Azonban a biztos sikert a gyöngy fülbevaló arathatja, amelyik ragyogásának köszönhetően kimagaslik a többi közül. Ez az ékszertípus évszázadok óta a hölgyek kedvence, aminek természetesen megvan az oka, hiszen a tárgy legfontosabb alapanyagának a létrejötte mindenképp sajátos. Tudni kell, hogy a gyöngy nem a föld mélyében jön létre, mint például az igen elterjedt és csodaszép drágakövek. Ezekkel ellentétben a csodás gyöngyök kagylókban, osztrigákban keletkeznek.

Amikor például idegen anyag kerül az élőlénybe, akkor annak azonnal beindul a védekező mechanizmusa. Ezáltal a bejutott anyag köré roppant sajátos gyöngyház réteg képződik, ami szép lassan, huzamosabb idő után gyönggyé alakul át. Manapság már ritka esetben lehet ilyen gyöngyökkel találkozni, hiszen ezeknek a java része már mesterségesen tenyésztett. Sok gyöngy fülbevaló alapját manapság már azok az alkotóelemek adják, amelyek nem természetesen úton jöttek létre. Ilyenkor a szakemberek egy kisebb mérettel rendelkező, előre megcsiszolt gyöngyházgolyót juttatnak a kagylóba, amin egy egységes réteg keletkezik.

Ennek köszönhetően jön létre az a sajátos irizáló fény, amit gyöngyházfénynek neveznek. Természetesen, a mindig megnyerő igazgyöngy fülbevaló attól még ugyanolyan gyönyörű és mesés. Ennek az ékszernek az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy roppant módon időtálló. Sokszor egy több évtizedes ékszeren sem látszik a kopás jele. Talán ezért is szeretik annyira a nők ezt a típust, hiszen tudják, ez valóban egy életre szól.

Nyilvánvalóan ennek elérése érdekében bizony vigyázni kell az adott igazgyöngy fülbevaló típusra. Hol szerezhető be Magyarországon ez a mesés kellék? Évek óta kimagaslóan egyedi árakkal, remek ajánlatokkal és kiváló igazgyöngy fülbevaló termékekkel várja a klienseket a White&Black forgalmazó, amelyiket a www.whiteandblack.hu weboldalon lehet felkeresni. Ennek a megbízható cégnek köszönhetően sokan jutottak hozzá a csodás ékszerekhez.