A shopokban megtekinthetőek a whiskey árak

Whiskey árak

Bizonyos italok, akárcsak a whisky és a pezsgő, egyet jelentenek a fényűzéssel, és ezeknek a fogyasztása valamilyen szinten státuszszimbólum is. Nyilván itt mérvadónak számítanak a whiskey árak, ugyanis egy gyengébb minőségűre senki sem fogja azt mondani, hogy elit. Ez a nedű egy olyan égetett szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával, ezt követően pedig tölgyfahordóban való érleléssel készül el.

Legtöbb esetben a szakemberek a jól bevált árpa, árpamaláta, kukorica, búza, rozs mellett döntenek, amivel elérhető az az ízvilág, amiért több millió ember van oda. Kuriózumként érdemes megjegyezni, hogy a whiskyk a malátawhisky kivételével sokszor vegyes cefréből készülnek.

A whiskey árak változatos jellege függ a fajtától is. Nem meglepő, ha egy skót típusú drágább, mint egy kínai. A skótnak a titka abban rejlik, hogy ezt legalább kétszer, némely esetben háromszor párolják le, kinyerve a csodálatos aromát. A skót whisky alaptípusa a malátawhisky (malt) és a gabonawhisky, amelyekből keverékeket is előállítanak.