Sokféleség a kerítés téren

Biztonságos kerítés
Biztonságos kerítés

Korlátok között éljük az életünket, úgymond így lettünk nevelve. Ugyanakkor a léleknek szüksége van egy közegre, amiben fel tud lazulni, igazán önmaga lenni.

Ennek a közegnek kell legyen egy határa, aminek sugároznia kell a biztonságot és ennek fizikai megtestesülése nem más mint a kerítés. Az otthonunk köré vont védelem, sok esetben nem igazán mondható kimondottan hatékonynak.

Amikor a praktikusságon és az anyagiak figyelembe vételén felülkerekedik az áldozatkészség és szépség, akkor a kerítés inkább szemet gyönyörködtető lesz, az eredetileg neki szánt funkciót már nem képes teljes mértékben lefedni. Amint sok más esetben, ha a végleteket magunk mögött hagyjuk és elindulunk a bizonyos arany középút felé, akkor az új vagy felújított kerítés egyszerre lesz esztétikus és lehengerlően tartós.

Nyugodtan lehet mondani, hogy ez is az önkifejezés egyik eszköze, amit magán viselhet az otthon minden szeglete. A kerítés, ami keretbe fogja úgymond az életünket is lehet egyszerre szép és erős, ha jó helyen kutatunk a megoldások után.