Szakáll formák

Szakáll formák: neked van kedvenced?

Szakáll formák
Szakáll formák

„A szakáll a férfi legszebb és legszentebb része” – Giovanni Scaliger a 16. századi olasz humanista szerint. A szőrzet viselésének rendje és divatja változó. A szőrzet az őskorban funkcionális szerepet kapott, védelmezett, melegített és megfélemlítette az ellenséget. A gazdag ókori egyiptomiak festették és aranyfonalat fontak bele. Az ókori Indiában pedig a méltóság és a bölcsesség jele volt. Manapság már egy ügyes borbély segítségével kitűnő fazonokat lehet alkotni az arcszőrből. Igencsak látványos top 10-es listát tekinthetsz meg a www.a76.hu weboldalon.

Tízféle stílust mutat meg fotókon és leírással együtt, hogy segítsen eldönteni, melyik az a fajta, ami megfelelő lenne számodra. Bár vannak alaptényezők, amelyek befolyásolják a szőrzet növekedését, mint a genetika, az életkor vagy a diéta, de intézkedhetünk, hogy jobb legyen. Ha valami hibádzik, még nem elég erős vagy vastag szálú, akkor tehetsz érte.

Például B vitaminnal, ugyanis ez elősegíti a szőrzet növekedését. Alkalmazhatsz minoxidil-t, ami egy hatásos szakállnövesztő szer, ezzel kell bekenni az adott területet. Ápolással karbantarthatod, először míg rövid, használj bőrradírt, később pedig egy erősebb sörtéjű kefével kell átfésülni, hogy az elhalt hámsejtek eltűnjenek és az új szálak előbújjanak. Mindemellett az életmód a szakáll növekedésére is hatással van, hiszen az egészséges szőrzethez szükségesek a vitaminok, ásványi anyagok, ugyanúgy, mint a hajhoz. Étkezz tudatosabban, próbáld meg kerülni a stresszt és igyál elég folyadékot!

A szakáll tökéletes növesztéséhez kell még egy dolog, ami fontos. Türelem! Testi adottságoktól függően, egyeseknek csak egy hónap kell, míg a másoknak kettő, mire megnő annyira az arcszőrzetük, hogy alakítható legyen. Nem kell vágni, se semmi egyebet tenni vele, amíg nő, csak ápolni. Manapság már rengeteg különféle erre a célra szolgáló termék létezik, például szakállbalzsamok, olajok, különféle hidratáló balzsamok a minőségjavításhoz és a kellő karbantartáshoz, vagyis bárki meglelheti a kedvére valót.