Szemhéjplasztika műtét

Szemhéjplasztika után mikor lehet legkorábban sportolni?

Szemhéjplasztika műtét
Szemhéjplasztika műtét

Sajnos az igaz, hogy a szem körül megjelenő, idővel egyre csak mélyebbé váló ráncok, a szem alatti sötét árkok vagy táskák és a lógó szemhéjak igen fáradt, komor és olykor bús tekintetet kölcsönöznek az arcnak. Ezért is döntenek sokan a különböző plasztikai beavatkozások mellett.

Szemhéjplasztika műtét után legalább 3-4 hétig el kell kerülni mindenféle sport tevékenységet. Ez az egyik dolog, amire fel kell készüljön az a személy, aki rászánja magát erre. A fent említett gondok mindegyike korrigálható ezzel a műtéttel, aminek a nyomai, ha begyógyulnak, akkor a hölgyek és úriemberek ismét örülhetnek a fiatalos, üde tekintetnek.

Mindez az arcot több évtizeddel is megfiatalíthatja, már ami a külsőségeket illeti. A szemhéjplasztika mellett azért is döntenek sokan, mert ezzel végleg búcsút lehet inteni a felső szemhéj lógásának, illetve nem fog többet gondot okozni a szem alatti és feletti elődomborodó, duzzadt táskákért felelős zsírtöbblet sem.

Miért is lehet ez szükséges az idősebb nőknél és férfiaknál? Egyáltalán nem titok, hogy az életkor előrehaladtával a szem vékony és érzékeny bőre sokat veszít a rugalmasságából. Emiatt is figyelhető meg az a fáradt, olykor búsnak ható tekintet.

Először csak az apróbb, felületi szarkalábak jelennek meg, később már a mélyebb rétegekben is kialakul a ráncosodás. Rengetegen, amikor ezt tapasztalják, rögtön arra gondolnak, hogy elkezdtek öregedni és már csak idő kérdése, hogy mikor fog a helyzet még rosszabbá válni.

Az idő múlásával nem csupán a bőr lesz érintett, de a faggyúmirigy termelés is. Ez az érintett területen egy idő után lecsökken. Emiatt a bőr szárazsága itt erősebben jelentkezhet. De a túlzott napozás, az éjszakai élet, vagy a cigaretta is a hozzájárulhat többek között a szemkörüli részek gyorsabb ütemű öregedéséhez.

Ezekre a gondokra jelenti a biztos megoldást a szemhéjplasztikai műtét. Ez kombinálható egyéb beavatkozásokkal, akárcsak ráncfeltöltéssel, esetleg Botox injekciós kezeléssel. Sokan választják még a mezoterápia, kémiai hámlasztás vagy Fine Thread Contouring eljárást is. Mindegyik szolgáltatásról még több infó tudható meg a www.drfalus.hu weboldalon.