A tipikus elasztikus tüll és a wellsoft textil

Elasztikus tüll

Amikor egy beszélgetés során tüll anyag kerül szóba, akkor mindenki arra a merev, vékony szálú, áttetsző anyagra gondol, amit az olcsó tütükhöz is szoktak használni. Azonban ebben az anyagban sokkal több a lehetőség és a variálhatóság, mint ahogyan azt a tájékozatlan ember gondolná.

Hiszen elasztikus tüll is létezik, amiből egész ruhákat tud kreálni az, aki képes bánni vele. Az ilyen textíliákat ugyanis általában a ruhaiparban lehet tetten érni. Sokszor annyira sűrű szövésűek, hogy első pillantásra nem is lehet felismerni, hogy tüllről van szó.

Azonban a tapintása és a közeli látványa mindenkit meggyőz arról, hogy jó döntés volt ilyen anyagot használni. Néha az alsóruházathoz használják fel az elasztikus tüll anyagot. Jobban mondva az alsószoknyákhoz, ami bele van varrva a felsőbe. Így sokkal könnyedebb, mégis teltebb hatást lehet adni a ruhadarabnak, mint ha csak önmagában lenne.

Egy szó mint száz, az elasztikus tüll felhasználása sokoldalú, az ára kedvező és a látványa összetéveszthetetlen. Ha a puha textíliákról van szó, akkor pedig a jól ismert puha pokróc anyaga jut az ember eszébe. Ezt szaknyelven wellsoft néven lehet megtalálni. Nagyon kedvelt anyag ez, hiszen a textúrájából adódóan selymes és puha, ugyanakkor könnyen színezhető, mintázható és nem gyűrődik.

A puhasága emlékeztet a szőrmék finomságára, de nem kell attól tartania, hogy hullani fog. Egyes helyeken az ilyen wellsoft anyag méterében is megvásárolható. Az elvágott széleit nem kell feltétlenül beszegni, mert a felesleg lehullása után az anyag pereme egységes marad, nem szöszöl tovább. A mosást jól bírja, így sokszor fürdőköpeny is készül belőle.

A szőrmehatású felület pedig könnyen mintázható különböző szövési technikákkal, így akár csíkos textúrájú is lehet a wellsoft anyag. Ha Ön is tartós és szép fürdőköpenyt szeretne, akkor válasszon olyant, amelyik vastagabb wellsoftból készült, így nem kell attól tartania, hogy rövidesen meglyukad valahol! Ha pedig jól volt megfestve, akkor a színét sem fogja engedni, akárhányszor is mossa ki azt.