Többféle módon használható az illóolaj

Aromaterápia
Aromaterápia

Egyre többen kedvelik a természetes anyagokból származó termékeket. Ma már nem titok, és akit egy kicsit is érdekel a téma, számtalan információt talál arról, hogy milyen előnyökkel jár a természetes szerek használata. Ebbe a csoportba tartozik az illóolaj is, amely minden esetben növényi kivonat. 

Az olaj név ne tévesszen meg senkit, hiszen ezeknek az anyagoknak a legtöbbje lepárlással készül és nem sajtolással. Az aromaanyagot a növények olaja tartalmazza.

A növény valójában védekezésül használja az olajat a kiszáradás ellen, ezért a meleg éghajlaton lévő növények olajtartalma nagyobb a hidegben élőkénél. Ez az illóolaj árában is megmutatkozik, hiszen nem mindegy, hogy mekkora növénymennyiségre van szükség az előállítás során.

Az aromaterápiában minden esetben növényi alapanyagok használhatók, hiszen csak ezeknek van meg a kellő jótékony hatásuk. Az illóolaj minden esetben hígítva használható, akár párologtatva, krémben, masszázsolajként vagy inhalálás során. Töményen tilos a bőrre felvinni, hiszen az alkoholos oldat irritációt okoz.