Tudja meg miért fontos a gravírozás a gyógyszeriparban!

gravirozas az elelmiszeriparbanCsak úgy, mint az élelmiszerek esetében, a gyógyszereknél is létfontosságú bizonyos feliratok, mint a lejárati dátum, összetétel, mellékhatás feltüntetése. A gravírozás a gyógyszeriparban is jelentős szerepet tölt be és egy nélkülözhetetlen eljárás lett.

Kevés helyre betömöríteni megannyi szöveget, igen nehéz munkának tűnik, de a lézergravírozás által ez is könnyebben megoldható. Bizonyára mindenki tudja, hogy átlagban melyek azok a dolgok, amelyeket feltűntetnek egy gyógyszernek a csomagolásán és erre mennyi hely adott. Ehhez nagy felbontású feliratozási mód kell, ezért is alkalmas a lézeres gravírozás.

Nagyon fontos az is, hogy a feliratozott felület ne sérüljön, leginkább műszerek, eszközök, implantátumok esetében, mivel egy picit megbontott résznél már könnyedén lerakódnak a baktériumok. Ebben is segít a lézergravírozás, mivel csak megszínezi a felületet, nem okoz benne kárt, azonban mindezt úgy teszi, hogy tartós legyen. A gravírozás a gyógyszeriparban, a tapasztalatok alapján egy optimális módszernek bizonyul.