Segítség a családalapításhoz

Újdonságok a CSOK világából

Érdekes megvizsgálni, hogy miként változott az utóbbi időben azon pénzügyi konstrukciók piaca, amelyik valamiféle kölcsönhöz hasonlít.

Jó példa szemügyre venni a CSOK kapcsán felmerülő kritériumokat, illetve egyéb feltételeket. Mindjárt az elején érdemes megjegyezni, hogy ez nem hitel, hiszen vissza nem térítendő támogatásról van szó. Ez óriási különbség és nagyon fontos hangsúlyozni, hiszen még mindig rengetegen hajlamosak abba a hibába esni, hogy összekeverik a kettőt.

A másik lényeges különbség, hogy ez a szolgáltatás gyermekhez kötött, tehát amennyiben a családban nincs lurkó, akkor szóba sem jöhet. Pontosabban ezt is ki kell egészíteni úgy, hogy gyereknek minősül már a magzat is, aki még meg sem született.

Érdekesség, hogy egészen 25 éves korig számít a gyerek a családban. Ez a feltétel igazán sok családnak teszi aktuális lehetőséggé a CSOK igénylését, hiszen meglehetősen tág ezáltal a feltételrendszer. Újabban már igazolás sem szükséges a felnőtt gyerek iskolalátogatásáról, ami hatalmas könnyítés.