Vége az idegesítő jelszavaknak?

Google
Google

Mindenkinek ismerős, amikor a több használt jelszó közül bizonyos helyzetekben fogalmunk sincs, hogy az adott regisztrációnál melyiket használtuk. A több tucat próbálkozás után sem tudunk belépni és ilyenkor a téboly kerülget. A Google a jövőben előreláthatóan rendezi ezt a problémát és az idegesítő jelszavak világa lejár. A hírek szerint a Google felvásárolta az izraeli SlickLogin startup céget és a jövőben közös munkába kezdenek.

A SlickLogin megoldása, hogy hanghullámokkal azonosíthassa mindenki magát az interneten és végre elfelejthessük a betűkből és számokból álló zavaros jelszavakat. Nem lesznek egyik napról a másikra hatalmas változások, de egyelőre lehetséges, hogy egy plusz védelmet jelenthet majd a technológia, majd a jövőben teljesen felválthatja a jelszavas megoldást. A használata során a számítógép hangszórója egy emberi fül számára nem hallható hangot ad ki, amelyet az okostelefonunk „érteni fog”, majd ha minden rendben lesz, akkor a telefon megerősítő jelzést az a számítógépnek. A technológia adott, de még valószínűleg sok finomításon fog átmenni, amíg a mindennapok embere is használni fogja.

A SlickLogin is megerősítette a hírt a világhálón, miszerint a jövőben a Google szárnyai alatt folytatja a munkáját és együtt tesznek majd azért, hogy leszámoljanak a jelszavas biztonsági megoldással. Folyamatos újítások az elektronika és az internet világában is, amely lassan követhetetlenné válik. Az azonban biztos, hogy egyre inkább megkönnyítik ezek az emberek mindennapjait és szórakoztatóbbá is teszik azt.