Vidéki telephelyen indítaná be vállalkozását?

Ingatlan a vállalkozáshoz!
Ingatlan a vállalkozáshoz!

Cégalapítás előtt áll, és fontosnak tartja a költségtakarékos megoldásokat? A fővárosi tempó helyett vidéken szeretne tevékenykedni, kihasználva az ebből adódó előnyöket? A Dbi.hu szerint rengeteg kiadó vidéki üzlethelyiség van, melyek csak arra várnak, hogy a megfelelő bérlő igényeit szolgálhassák. Ahhoz, hogy vállalkozása eredményesen jelen lehessen a piacon, és hosszú távon is sikerüljön segítségével megteremteni az anyagi biztonságot, nélkülözhetetlen, hogy a kezdetektől átgondolt lépéseket tegyen. Az egyik ilyen lehet a telephely helyes megválasztása.

A vidéki telephelyek nagy előnye, hogy jóval olcsóbban hozzájuk lehet jutni, mintha a főváros környékén vagy azon belül keresgélne hasonlók iránt. Amennyiben munkavállalók alkalmazásában is gondolkodik, talán éppen a vidéken tapasztalható nagyobb munkanélküliségből adódóan könnyebben talál majd olyanokat, akik hosszú távon is megbecsülik a lehetőséget, és nem kell időről-időre lecserélnie az alkalmatlannak bizonyuló személyeket. Természetesen nem elhanyagolható szempont a helyszín megválasztásánál az sem, hogy milyen területen tevékenykedik majd, és az árubeszerzés módja, valamint az árak is döntőek lehetnek a siker érdekében.

Az ingatlanpiacon az elmúlt hónapokban tapasztalható fellendülés a kiadó telephelyek, ipari hasznosítású ingatlanok áraira, bérleti díjaira is rányomta bélyegét, tehát az már biztos, hogy a jövőben a korábbiaknál drágábban juthat majd csak ingatlanokhoz akár bérleti jelleggel is. A kínálatban azonban megéri keresgélni, ugyanis a vidéki kedvezőbb árak még mindig tartják magukat a fővárosiakkal szemben.