Vitál Véradás az egészségmegőrzés jegyében

Vital Véradás 2013. június. 8
Vital Véradás 2013. június. 8

A budapesti Dürer Rendezvényházba, 2013. június 8-án, 10 és 18 óra között a nagy teremben, 18 db véradó ágyon önkéntes véradásra hívja az Országos Vérellátó Szolgálat azokat a 18 és 65 év közötti állampolgárokat, akik szívesen adnának vért.

Ahhoz, hogy ne csökkenjen a kritikus szint alá országunk vérkészlete naponta legalább 1500-1700 véradásra lenne szükség, ráadásul ennek az esélye évről évre csökken a mozgásszegény életmódból adódó betegségek elszaporodása miatt. A magas vérnyomás, a koleszterin, a túlsúlyból származó betegségek mind-mind megakadályozzák, hogy az állampolgárok egy idő után önkéntes véradók legyenek.

Az egészségmegőrzés, a vitalitás jegyében szólítja most meg az embereket az Országos Vérellátó Szolgálat, így a kezdeményezés több okból is túlmutat magán a rendezvényen. Egyrészt tavasz végén, nyár elején még sokkal könnyebben meg lehet szólítani az embereket, sokkal inkább hajlamosak egy közös ügyért összefogni. Másrészt a vérkészletek biztonságos szintjének megléte stratégiai jelentőségű hazánknak. És mint minden évben idén is a rendezvény minden pontján igyekszik hangsúlyozni a véradás jelentőségét, és a felnövő generáció ebbéli felelősségvállalását.

A rendezvényen belül három teremben olyan különleges programokon lehet részt venni, mint az egyedi „tornaórák” a kisteremben, ahol óránként váltják egymást a közismert személyiségek, akik vállalták, hogy a rendezvényen résztvevőket „megmozgatják”. Kicsik és nagyok számára egyaránt lehetőség lesz tornázni, jógázni, pilatesezni.

A középső teremben pedig olyan standokat alakítanak ki, ahol egész nap szűrővizsgálatokra, tanácsadásra, cégbemutatókra várják az önkéntes véradókat és családtagjaikat.

Az Online Reklám csapata (megújult nevén: SEO101) idén is, mint a rendezvény internetes médiatámogatója idén is jelen lesz a rendezvényen.