fertőtlenítő kendő

A fertőtlenítő kendő fontos szerepe

Az orvosi rendelőkben rengeteg ember megfordul, éppen ezért nagyon fontos a rendszeres fertőtlenítés. Ha pedig olyan intézményekről van szó, ahol különféle beavatkozásokat is végeznek, mint például a fogászatokon, akkor a fertőtlenítő kendő állandó jelenléte és használata még inkább lényeges.

Hiszen a fogászati kezelések során nyílt sebekkel és védelem nélkül maradt fogakkal is dolgoznak a szakik, amelyeken keresztül nagyon könnyen bejuthat a szervezetbe bármilyen fertőzés. Ez csak úgy előzhető meg, ha mindig kéznél van a fertőtlenítő kendő és legalább a kezelőben minden páciens után letörölnek minden felületet.

Az eszközöket egyébként is kötelező alaposan megtisztítani minden használatot követően, de azokat nem fertőtlenítő kendő, hanem bizonyos speciális szerek segítségével. Ugyanakkor vannak olyan kellékek is, amiket csak egyszer szabad alkalmazni és egyből az újrahasznosítóba vagy a fertőző hulladék gyűjtőbe kerülnek. Ezen szabályok betartása mellett, a fertőtlenítő kendő állandó jelenlétére is figyelmet kell fordítani, amit például a www.crocodental.eu fogászati bolt révén lehet biztosítani.