legkondicionalo

Mit tegyünk, ha nem hűt a légkondicionáló?

legkondicionalo
Légkondicionáló

Miért nem hűt a klíma? Ez az a kérdés, amivel az épületgépészeti szakemberek a leggyakrabban találják szemben magukat. A probléma biztonsággal nevezhető az egyik leggyakoribbnak, ha a légkondicionáló meghibásodásairól beszélünk.

Ha a kudarcok okairól és a megoldásuk módszereiről van szó, a helytelen telepítési és csatlakoztatási eljárást mindenképp meg kell említenünk. Ebben az esetben ellenőrizni kell, hogy a légkondicionáló összes tápkábele megfelelően van-e csatlakoztatva.

Tapasztalható-e akadály a belső és a külső egység között. Ha igen, akkor igyekezzünk eltávolítani azokat, amennyiben lehetséges. Ha erre önállóan nem vagyunk képesek, kérjünk segítséget a szakembertől! A második leggyakoribb ok, amiért a légkondicionáló rosszul hűt, a freon hiánya vagy többlete.

Az előbbi az anyag szivárgása miatt jelentkezhet. Itt fontos megjegyezni, hogy a hűtőközeg szivárgásának normál értéke évente 6-8%. A probléma megoldása elég egyszerű, elegendő a légkondicionáló rendszeres feltöltése. Ezt az eljárást 1,5-2 évente kell megismételni.