A French Press kávéfőző egyszerű használata

A  French Press kávéfőző működése
A French Press kávéfőző működése

Amennyiben Önnek is fontos, hogy reggelente nyugodtan eltölthesse azt a néhány percet, amit kávézásra szánt, akkor az oldalunk nagyon jó választást jelent! Olyan témákba nyerhet betekintést, mint például a különleges French Press kávéfőző használata vagy a kávébab pörkölésének titka. Természetesen nagyon sok hasznos információhoz juthat hozzá a fórumunkon, ahol a felhasználók megosztják a tapasztalataikat a nyilvánossággal, vagy akár Ön is hozzájárulhat a témákhoz a tanácsaival! Ha már a French Press kávéfőző masináról beszélünk, akkor szeretnénk röviden bemutatni ennek a használatát.

Először is tudnia kell, a French Press egy olyan gépezet, amivel otthon, egyszerűen készíthet finom kávékat. Ami előnyt jelent, hogy egyszerre egy nagyobb adag kávét főzhetünk vele, így ha például társaságunk van, akkor nem kell a kicsi kávéfőzővel kétszer vagy háromszor nekilátni. A Frech Press kávéfőző használatához szükség lesz néhány alapvető kellékre, ilyen például a vízforraló, a darált kávé és természetesen maga a gép. Fontos, hogy tiszta kellékekkel dolgozzunk!

Ha alaposan kitisztítottuk, akkor jöhet a főzés. Egy kis forró vízzel melegítsük fel a főzőt, majd egészítsük ki annyi vízzel, amekkora adagot szeretnénk fogyasztani. Kb 2 dl italhoz 2 kiskanálnyi kávét ajánlatos tenni, de ez eltérő lehet annak függvényében, hogy ki mennyire szereti erősen. Majd tegyük a szűrőt az edény tetejére és öntsük rá az előzetesen felforralt vizet. Néhány perc után nyomjuk le a dugattyút, hogy a zacc a French Press kávéfőző aljára kerüljön.

Ha ez megvan, akkor töltsük ki és ízesítsük kedvünk szerint. Nagyon egyszerű mód ez arra, hogy egy finom Frech Press kávéfőző segítségével ízletes kávét főzzük magunknak, a reggeli órák átvészeléséhez. Ezt az italt mindenki szereti, így hát ha egy nagyobb társaságnak készíti el, akkor is garantált a sikert. Kezdje a reggelét egy finom és különlegesen elkészített kávéval, közben böngésszen a Kávéház Magazin oldalán! Ennyi mindenkinek kijár a reggeli kávé mellé!