A mobil applikáció készítés rejtelmei

A mobil applikáció készítés rejtelmei
A mobil applikáció készítés rejtelmei

Tíz évvel ezelőtt senki nem gondolt volna arra, hogy a mobiltelefonok ilyen mértékű fejlődésnek indulnak. Ki gondolt volna arra, hogy több millió mobil alkalmazás fogja a mindennapjainkat kísérni.

A mobil applikáció készítés új keletű dolog, alig öt éve jelnetek meg az első valamire való operációs rendszerek, de közvetlen megjelenésük után több ezer programozó kezdte fejleszteni az alkalmazásokat hozzá. Gyökeres változást jelentett ez a mobiltelefonok életében, a hagyományos gombos telefonok lassan kiszorultak a piacról, néhány modellt talán már nem is gyártják, csak raktárról árulnak, amíg még van.

Az érintő képernyős telefonok átveszik a hatalmat, a fiatalok nem tudnak létezni nélkülük. A több ezer alkalmazás minden témakört letakar, talán nincs is olyan programozható dolog, amit nem foglaltak volna mobil alkalmazásba is. A mobiltelefonos böngészők fejletsége arra kötelezte a webes fejlesztőket és a weboldal tulajdonosokat, hogy a honlapokat mobilbaráttá alakítsák. Így a mobilbarát webes applikáció készítés is rohamos fejlődésnek indult. Tartja Ön is a lépést?