A munka és tűzvédelem nem várhat

Munka- és tűzvédelem
Munka- és tűzvédelem

Amennyiben tisztában van azzal, hogy a cég nem felel meg a munka és tűzvédelem szempontjából az előírásoknak, akkor lépjen azonnal és tegyen ellene! Ez különösen azért fontos, mert hatalmas bírságokat kaphat az, aki nem tesz eleget a kötelezettségeinek.

Másrészt a munka és tűzvédelem azért is lényeges, hogy ezáltal el lehessen kerülni a sérüléseket, a baleseteket és a haláleseteket. Sajnos sokan csak egy újabb felesleges intéznivalót látnak a Munkavédelmi Hatóság előírásai mögött és nem szentelnek elég figyelmet a gondok megelőzésére.

Pedig mindenképpen időt kellene szánni a munka és tűzvédelemre, mivel ha valamilyen váratlan esemény merül fel, akkor a dolgozóknak automatikusan tudniuk kell a dolgukat. Pánikhelyzetben mindenki nehezen gondolkodik, tehát a bajbajutottaknak alapvető tudással kell rendelkezniük arról,

hogy merre meneküljenek akkor, ha mondjuk tűz üt ki a munkahelyen. Éppen ezért nem szabad hagyni, hogy a cégnél bárki is félvállról vegye a munka és tűzvédelem témában tartott oktatást, hanem időt kell szánni az ismeretek megtanítására és elsajátítására.