napelem rendszer telepítés

A napelem rendszer telepítés folyamata – Mire számíthatok?

A modern világ elképzelhetetlen lenne elektromosság nélkül. A különféle műszaki berendezések döntő többsége árammal működik, aminek hiányában a városi környezetben nincs vízellátás, fűtés, de még a vásárlásra sem igazán nyílik lehetőség. Vidéken még kicsit nagyobb a mozgástér, de itt is nélkülözhetetlen hosszabb távon ez a fajta energia. Mivel a hálózati ellátottság magas lefedettséget kínál, ezért senkinek sem kell nélkülözni egészen addig a pillanatig, amíg a számlák kifizetése pontosan történik.

A költségek viszont elkezdtek növekedni a világban zajló történések miatt. Az energiapiac felbolydult, ami elég sok terhet ró a lakosságra. Van azonban olyan megoldás, amivel bárki élhet. A napelemes rendszerek nyújtotta előnyök mérsékelhetik vagy megszüntethetik a kiadásokat. Az elmúlt években a költségek elég barátivá zsugorodtak és mindezek mellett, már állami támogatásokra ugyanúgy szert lehet tenni a kiépítés érdekében. A folyamat azonban kicsit komplexebb. A napelem rendszer telepítésnek több fázisa is van.

Első a személyes felmérés, hiszen ez fogja eldönteni, hogy hová kerülnek a panelek, valamint mekkora a kapacitás igénye. Ezt követi a precíz tervezés, ami kiterjed a villamossági rendszerekre. Engedélyekre szintén szükség van, valamint a pályázati feltételeknek való megfelelés, személyes ügyintézés sem maradhat el. Csak ezt követi végül a telepítés és az átadás. Ügyfélként, a fent említett terhek majdnem teljes egészében mellőzhetőek, hiszen mindezeket átvállalják az ST Solar szakemberei, akik kellő tapasztalattal és kijárt utakon haladva előre megoldják a dolgok nehezét. Bizonyos döntéseket azért meg kell hozni.

Ilyen például, hogy hálózatra kapcsolt, illetve szigetüzemű rendszerre van nagyobb igény. A pontos teljesítmény kiszámolása sem elhanyagolható, mert túldimenzionálni, illetve alulméretezni a rendszert ugyanúgy hátrányt jelent. Közösen dolgozva és gondolkodva a szakikkal kialakítható az a kép, aminek a megvalósításával a jövőben a rezsiköltségek alaposan mérsékelhetőek. Itt az ideje kihasználni a technológiában lévő minél magasabb potenciált, a kényelem és biztonság megteremtéséhez!