plasztikai műtét

Mi történik egy plasztikai műtét előtt?

plasztikai műtét
Plasztikai műtét

Sokféle plasztikai műtétre van manapság lehetőségünk és mindegyik esetében más-más vizsgálatokra van szükség. A www.drfalus.hu weboldalon bővebben olvashatsz még a plasztikai műtétek előtti és utáni teendőkről. Talán a leggyakoribb beavatkozás a mellplasztika, ami előtt laborvizsgálat, EKG, mellkasröntgen és mammográfia szükséges. Abban az esetben, ha a páciens még nem töltötte be a 40. életévét, akkor mammográfia helyett, elegendő a mell ultrahang vizsgálat.

További analíziseket szükséges elvégezni, ha a páciens korábban már átesett plasztikai sebészeti műtéten, esetleg valamilyen akut vagy krónikus betegségben szenved, illetve rendszeresen gyógyszert szed. Amennyiben a vizsgálatok kimutatják, hogy alkalmas a plasztikai beavatkozásra, azt a plasztikai sebész el fogja végezni. Világszinten és Magyarországon egyaránt a mellplasztika az egyik legnépszerűbb műtét a nők körében. Dr. Falus György 27 év plasztikai sebészeti és mellnagyobbítási tapasztalattal rendelkezik.

Ennek köszönhetően, nyugodt szívvel bízhatjuk rá a szépészeti műtétünk elvégzését. Tudnod kell azt is, hogy a doktor úr a legmagasabb minőséget képviselő implantátumokat használja a beavatkozások során. A szakember mindig a természetes hatás elérésére törekszik és erre felhívja a páciensek figyelmét is. A műtét menetéről is mindent elolvashatsz a portálon. Be kell tartani a beavatkozás utáni időszakra vonatkozó orvosi javaslatokat, tiltásokat is. A mellplasztikai operáció után, egy speciális kompressziós melltartót kell hordanod és kötelezőek a rendszeres kontrollvizsgálatok is.

2 hónapig a műtét után kíméletes életmódot szükséges élned, sem sportolni, sem erősebb terhelésnek nem szabad kitenni a szervezetet ebben az időszakban. További 6 hónapig óvni kell a heget a fénytől, tehát tilos napozni és szoláriumba menni. A pácienseknél mindig fontos kérdés, hogy mikor térhetnek vissza a munkába a beavatkozás után. Ez a foglalkozás jellegétől függ, irodai munkába akár már 1 hét elteltével, de ha nagyobb fizikai megterheléssel jár, akkor akár 2 hónapot is várni kell.