taurin

A taurin pótlás lényeges

Ez az aminosav leginkább a szemben, az agyban, a szívben, illetve az izmokban koncentrálódik, vagyis fejti ki a pozitív hatásait. A taurin csökkenti a vérnyomást és a gyulladást, ezáltal gátolja a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. A szervezet képes előállítani, viszont intenzív edzés, stressz, szív-, vese- vagy cukorbetegség esetén lecsökken a szintje.

A természetes forrásai az állati fehérjék, emiatt a vegetáriánus vagy vegán étrendet követőknek különösen ajánlott étrend-kiegészítő formájában bevinni a szervezetbe. Érdemes megemlíteni, hogy a taurin előállítására az újszülöttek szervezete nem képes, ezt a kismamáknak mindenképp szem előtt kell tartaniuk. A sportteljesítményben már napi 1 g fogyasztásával jelentős növekedés érhető el.

Az aminosav erőteljes antioxidáns hatással rendelkezik, ebből kifolyólag segíti a szervezet regenerációs folyamatait. Mivel növeli a GABA mennyiséget, ezért javítja az alvás minőségét. A taurin nélkülözhetetlen a szervezetben, a víz és ásványi anyag egyensúly fenntartásához.