mikroszálas kendő

Mikroszálas kendő a hagyományos papírtörlő helyett

Ha a szokásos papírtörlő alternatíváját keresi, akkor nem kell tovább nézelődnie. A mikroszálas kendő sokban különbözik a hagyományos megoldásoktól.

A mikroszálas kendők kevesebb kézi munkát igényelnek ugyanannak a területnek a tisztításához, hiszen több százszor moshatóak és újra felhasználhatóak, mielőtt a kopás jeleit mutatnák. Szinte minden egészségügyi intézmény kizárólag ezzel takarít, de még mindig nem látjuk, hogy az átlagos háztartásban olyan mértékben használnák, mint kellene.

Míg ezek az anyagok nagyon elterjedtek Európában, az amerikaiak csak most kezdik megismerni ezen termékek elképesztő előnyeit. Ezek poliészterből és nejlonból készülnek, ellentétben a pamuttal, mint a legtöbb tisztítókendő.

A fő előny itt az, hogy a szálak több mint 100-szor kisebbre hasadnak, mint egy emberi haj, ezért lényegesen nedvszívóbbak. Az anyag természetes statikus töltést is tartalmaz, ami magához vonzza a porrészecskéket, majd arra kényszeríti, hogy a ruhához tapadjanak. A mikroszálas kendők a legapróbb szennyeződéseket is felszedik.