Ásításra váró kávéautomata!

Ásításra váró kávéautomata
Ásításra váró kávéautomata

Egyre több mosolyra fakasztó megoldással találkozunk a nagyvilágban és egy újabb hasonló az ásításra váró kávéautomata. Lassan mindenhol találkozunk kávé- és különböző ital automatákkal, így nem számít feltűnő jelenségnek, de a dél-afrikai O.R. Tambo nemzetközi repülőtéren egy különös kis csodára bukkannak az arra járók.

Nem egy megszokott gépről van szó, hiszen már ránézésre feltűnik, hogy nem lehet bele pénzt dobni, csak egy nyílással rendelkezik, amely a kávé kiadására alkalmas. Fizetni nem kell, vagyis pontosabban egy ásítással kell, ami a fáradtságunkat jelzi. Mindez nem ördögtől való, csak rendelkezik egy beépített arcfelismerő rendszerrel, amely segítségével figyeli, hogy az előtte álló embernek milyen grimasz ül az arcán és ásítás esetén egy kávé a jutalom, hogy könnyebb legyen az ébren maradás. Egy csodás marketingfogás a Douxe Egberts részéről, hiszen a híre nagyon hamar körbejárta a világot és rövid idő alatt már 210 ásítást rögzített, amely 210 kávét jelent.

Nem tudjuk, hogy mi lesz a következő lépés, de mindenki szívesen fogadná, ha reggel csak ásítani kellene, és máris kész lenne a konyhában a kávé. Lehetséges, hogy nem is kell minderre már nagyon sokat várni, hiszen a jobbnál jobb ötletek nagyon hamar szárnyra kelnek és pillanatok alatt a mindennapjainkba is átkerülnek. Egyelőre még Dél-Afrikába kell utazzunk ahhoz, hogy az ásításért a jutalom egy kávé legyen, de a hatalmas népszerűségen felbuzdulva lehetséges, hogy a közeljövőben egyre több helyen lehetőségre lesz erre.