agar-agar

Az agar-agarnak gyakorlatilag nincs kalóriatartalma

A tengeri eredetű, természetes növényi zselatint bizonyos algafajokból történő kivonással nyerik. Az agar-agar ideális cukorbetegeknek, vegetáriánusoknak és azoknak, akik egészséges és természetes ételeket szeretnének fogyasztani.

Alkalmazásai rendkívül változatosak. Az élelmiszeriparban az agar-agart pudingokban, joghurtokban, fagylaltokban, pillecukrokban, szirupokban, kocsonyás desszertekben, sajtokban és zselékben használják sűrítő anyagként.

Hideg vízben nem oldódik, csak 95 és 100 fok közötti hőmérsékleten oldódik fel teljesen, átlátszó és korlátozott viszkozitású oldatot képezve. A hőmérséklet változással szemben is ellenálló, melegíthető és hűthető, alacsony hőmérsékleten is oldható és ellenáll a sterilizálási hőmérsékletnek.

Vízzel keverve az agar-agar finom és stabil kocsonyát ad, ami az állati zselatinnal ellentétben, még melegítés hatására sem bomlik le. A szervezetre teljesen ártalmatlan, folyamatos használat esetén is. Az agar-agar ízetlen, ezért ideális desszertek és cukrászsütemények ízesítésére.