Az etetőrakéta többféle változatban kapható

Használjunk etetőrakétát
Használjunk etetőrakétát

Amikor végre kijutunk a tóra, hogy kicsit pecázhassunk, szeretjük nagyban megnövelni az esélyeinket egy kis csalétek bejuttatásával. Régen ez nem volt gond, mert a fix botos horgászat esetén kézzel könnyedén beszórhattuk a kívánt anyagot. Amióta viszont megjelent a tekerő, folyamatos probléma, hogy milyen módon lehessen bejuttatni olyan távolságra az etetőanyagot, ahol aztán horgászni fogunk, és ebben segít az etetőrakéta.

Ez a hasznos kis eszköz többféle formában van megtervezve. Az egyik elterjedt változata a hátulról tölthető etetőrakéta, amely a betöltés helyéről fogja kiszórni a bejuttatni kívánt anyagot. Mivel ez nyitott, a darabosabb csalétkek esetében nehezebben alkalmazható, mert a lendítés során kiszóródhat egy részük belőle. A másik egy újabb kialakítás, amely teljesen zárt.

Az etetőrakéta orrán van egy gomb, ami a vízbeérés során megnyomódik, és a rakéta szétnyílik, ezzel kiszórva magából a benne lévő terméket. Ez már inkább alkalmas a bojli, csonti, kukac vagy éppen tengeri bejuttatására, mert útközben nem tudnak kihullani.