eukaliptusz

Az eukaliptusz roppant különleges

Érdekességként meg kell említeni, hogy a fiatal hajtások levelei hamvasak és kerekek, viszont az idősebb növényre már a hosszúkás, zöldes levelek a jellemzők. Az eukaliptusz jól bírja a hazai időjárási viszontagságokat, így a nagyobb fagyok sem jelentenek veszélyt rá.

Ha a kertbe kerül, akkor a téli időszakra javasolt szalmával betakarni a tövét. Tudni kell, hogy a fény- és a vízigénye közepes. Félárnyékos, esetleg napos helyre ültetve érzi magát a legjobban. A rendszeres öntözést garantáltan meghálálja azzal, hogy egész évben gyönyörűen zöldell.

Az eukaliptusz metszését kizárólag alaktartás szempontjából ejtik meg. Ezen kívül, javasolt azon hajtásokat is levágni, amelyek fagykárt szenvedtek. A télikertek egyik legkedveltebb növénye.

Ebben az esetben dézsába kerül. Amennyiben az ingatlanhoz nem tartozik zöld terület, viszont Ön rajong az örökzöldekért, akkor a teraszon is gond nélkül elhelyezhető. Kedveli a savas kémhatású talajt, aminek vízáteresztő képessége kiváló. Az eukaliptusz szaporítása magvetéssel történik.