organza szalag

Az organza szalag az esküvőkön is megjelenik

organza szalag
Organza szalag

Ha körbenézünk a piacon, akkor sok kiegészítőt találunk a kézműves dolgok között. Az egyik népszerű termék az organza szalag, amit annak idején csak selyemből készítették, de ma már más anyagból is megtalálható. Sokféle mintával és színnel rendelkezik, különösképpen keresett az esküvői dekorációkat illetően.

Ilyen nagyszabású eseményeknél megtalálhatjuk masniként, virágok kötözésénél, de díszek készítéséhez is szívesen használják a szakemberek. Könnyű, jól munkálható anyag, akár hővel is vágható, amely eljárás még inkább csinossá teszi a megjelenését. Léteznek speciális szalagok is, mint például a juta, más néven zsákszalag. Ezeket inkább a vintage hangulatú dekoráláshoz alkalmazzák.

Van belőle csipkés, drótos szélű, színes es kombinált, amely mindhárom tulajdonságot tartalmazza. Létezik vászonból készült, de attól még ugyanúgy elérhető színes, mintás és feliratos kiszerelésben. Akárhogy is döntünk a fajtáját illetően, az organza szalagban nem fogunk csalódni, ráadásul az ára is kedvező, hiszen olcsón hozzá lehet jutni.