Digitális TV adás: a modernkori tévézés

Digitális TV adás
Digitális TV adás

A televíziózásnak mára már igen nagy hagyománya van, mivel ez a tevékenység már szinte szerves részét képezi az emberek mindennapjainak. A hagyományos, analóg csatorna mellett, egy pár éve megjelent a sokszínű digitális TV adás, amely jelentős változást hozott a szórakozni vágyók életébe.

Magyarországon csupán három éve, vagyis 2013-ban álltak át a digitális úton való sugárzásra, amely számtalan előnnyel rendelkezik, olyanokkal, amelyekkel az analóg társa nem. Ez az új technológia egy komplexebb alapelven működik: a magas sávszélességű képjeleket, tartalmakat tömöríteni kell ahhoz, hogy a tévéműsorokat a nézőkig eljuttathassák, amelyek az újabb generációs készülékekben található digitális dekóder segítségével kibontásra kerülnek.

A digitális TV adás előnyei között megemlíthető az, hogy azonos sávszélességen akár több csatorna is sugározható, továbbá jobb kép-, illetve hangminőséget biztosít, valamint sokkal olcsóbb az üzemeltetése. Legnagyobb hátránya talán az, hogy a régi típusú készülékeken nem működik tökéletesen.