Élményt nyújt a római gyertya

Római gyertya
Római gyertya

Egy kevés szórakozás mindig jól jöhet. Legyen tél vagy éppen nyár, bármikor alkalom adódhat rá, hogy néhány római gyertya bevetésre kerüljön. Ez a tűzijáték az év minden napján árusítható és használható, de csakis nagy elővigyázatossággal. Nem szabad elkapkodni semmit, és óvatosan kell működésbe hozni. Kinézetre olyan a termék, mint egy rövidebb bot, csak üreges és változó mennyiségű kis rakéta lövell ki belőle.

A színes fények nagyon hangulatosak lehetnek, de rossz irányba tartva akár égési sérüléseket is okozhatnak. A római gyertya beszerzése nem nehéz feladat, hiszen az internetről bármikor megrendelhetjük kisebb-nagyobb számban egyaránt. Alig kerül többe egy, mint 1000 forint. Egy születésnap vagy hangulatos utcai buli, valamint a szilveszteri mulatozás elengedhetetlen kelléke lehet.

Ha egyszer rákapunk az élményre, akkor nem kizárt, hogy rendszeresen fogjuk használni. Ne feledjük azonban el, hogy a római gyertya csak adott életkort betöltött fiatalok által kezelhető. Bármennyire is könnyen használhatónak tűnik, nagyon tűzveszélyes lehet, így csakis ésszel bánjunk vele.