Gyógymasszázs

Gyógymasszázs Budapest 2. kerületében: mik a lehetőségek?

A mozgásszervi problémák, főleg azoknál jelentkezhetnek fiatalabb korban, akik ülőmunkát végeznek. Sokan ülés közben görnyednek, vagyis nem egyenes a gerincük. Ezáltal rosszabb lesz a tartásuk és kialakulhatnak csípőtájéki fájdalmak is. Ha valaki hatékony kezelésre vágyik, akkor a fővárosban számos lehetőség közül válogathat. Azonban van egy hely, ahol a javulás gyorsan megtörténhet. Ezért is népszerű a Gyógytornászom Budapesten.

A rendelőben dolgozó szakemberek sok év gyakorlattal rendelkeznek, ráadásul folyamatosan részt vesznek posztgraduális képzéseken. A rendszeres önfejlesztés miatt pedig újabbnál-újabb fogásokkal és terápiákkal tudják eredményesen kezelni a pácienseket. Budapesten több lehetőség közül is lehet választani, azonban nagyon oda kell figyelni, hogy melyik rendelőben milyen szolgáltatások érhetőek el. A Gyógytornászomnál nemcsak masszíroznak, de manuálterápiás kezelést is végeznek, ráadásul minden delikvenst egyedi módszerekkel mozgatnak át. Mindenkinél kivétel nélkül elvégzik az állapotfelmérést.

Miből áll az állapotfelmérés?

Ez gyakorlatilag egy vizsgálat, aminek során megnézik, hogy a kezelésre váró személy milyen kondícióval rendelkezik. Vagyis, hogy milyen állapotban vannak az izmai, hol jelentkezik fájdalom. A gerincnél vannak-e deformitások vagy más elváltozások a végtagokban. Meghallgatják a problémákkal kapcsolatos történetet és ez alapján felállítják az anamnézist. Ha szükséges, akkor tovább fogják küldeni a rendelőben praktizáló ortopéd szakorvoshoz, aki megmondja, hogy szükség van még több vizsgálatra.

Ez magába foglalhat laborban történő vérvételt, esetleg valamilyen képalkotó vizsgálatot, például MR-t, CT-t vagy röntgent. Ezek megmutatják a testben fellelhető gyulladásokat, a csontok, illetve az egész vázrendszer állapotát. Ha valahol baj van, akkor az azonnal ki fog derülni. Így könnyebb kitalálni a megfelelő terápiás kezelést is. Ha az ülőmunkánál maradunk, akkor az MR felvételen is gyönyörűen látszódni fognak a gerincnél vagy az ülőidegnél található gyulladások.

Hogyan kezelhető az isiász?

Az ülőidegzsába manapság már egyre több fiatalt érint. Ez elsősorban a rengeteg ülőmunkából, a helytelen testtartásból és a mozgásszegény életmódból ered. A betegségnél először zsibbadás jelentkezhet a lábakban és az alsó végtagokban. Ezután következik a gyengeségérzet és a folyamatos fájdalom. Szerencsére, a Gyógytornászom rendelőjében már többször is találkoztak ezzel a gonddal és hatékonyan képesek kezelni, a különböző terápiáknak köszönhetően.

Ilyen lehet például a gyógytorna, amit teljesen személyre szabva végeznek, így a mozdulatok nemcsak a panaszokhoz, de a páciens tűrőképességéhez is hozzá lesznek igazítva. A rendelőben tevékenykedő gyógytornászok kellő mennyiségű jártassággal rendelkeznek ahhoz, hogy a problémákat rövid idő alatt tudják kezelni. Ha Önnek is fáj a háta, a gerince vagy az ülőidege, akkor ne halogassa tovább a bejelentkezést! Foglaljon időpontot egy előzetes állapotfelméréshez a gyogytornaszom.hu weboldalon!