Egyre nagyobb a káosz a margarin körül

Margarin
Margarin

Nagy a felhajtás a margaringyártók körül és egyre kevesebben fogyasztják termékeiket, így az Unilever nagy lépésre szánta el magát. A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalatáról beszélünk, amely tulajdonképpen a margaringyártás királya, hatalmas bejelentést tett. Néhány országban vajat fognak keverni a margarinba, hogy az emberek bizalmát visszaszerezhessék.

Lassan nem tudják az emberek, hogy kinek higgyenek, hiszen néhány évvel ezelőtt mindenkit az állati zsírokkal riogattak, így a vajat is elsőszámú gyilkosnak kiáltották. Ma már mindenki a margarin és egyéb növényi zsírokat okol a különböző betegségek kialakulásáért. December 5-én az Unilever egy befektetőknek tartott konferencián jelentette be, hogy nem kíván a továbbiakban a vajjal háborúzni, hanem behódol az emberek akaratának, a továbbiakban vajat kevernek a margarinba. Természetesen kicsit talán túlzásokba esett a világ most is, hiszen nagyon könnyen rákiabálnak mindent az emberek az eddig imádott élelmiszerekre, holott lehetséges, hogy nem is annyira károsak. Természetesen a margarinokban lévő transzzsír fogyasztása szív- és érrendszeri betegségekhez vezet, de kimondhatjuk, hogy a nagyobb gond az, hogy egyre cikibb margarint fogyasztani.

Minden kornak megvan a maga divatja, így most mi a „naturalista vonalat” képviseljük, nem szeretnénk feldolgozott, finomított élelmiszereket látni a tányérunkon. Mindez nagyszerű, csak fontos, hogy helyén kezeljük a kapott információkat. Ma egyértelmű, hogy a vaj-margarin játékban a vaj került ki győztesen és minden bizonnyal az egészségünk is meghálálja majd, ha valóban érdemi változások történnek a jövőben ezen a területen.