Hamarosan itt a Windows 9

Windows 9
Windows 9

A Vista után a Windows 8 és 8.1 sem aratott osztatlan sikert, így a tervek szerint a Microsoft egy újabb operációs rendszert dob piacra. Az egyeduralom lassan megszűnik a piacon, hiszen az asztali számítógépeket, laptopokon természetesen a Windows használata a gyakori, de az okostelefonok, tablet gépek elsősorban Androidot használnak.

Így itt az idő egy új operációs rendszer kiadásának, amely minden szempontból „veri” majd régi társait. A bejelentések szerint 2015-ben már a boltok polcain lehet a Windows 9, de a Winsupersite honlap értesülései szerint az új operációs rendszernek már az idei BUILD fejlesztői konferencián is ott a helye. Egyelőre még nem tudni pontosan, hogy milyen újítások lesznek, de az mindenképpen borítékolható, hogy a Start menü teljes egészében visszakerül a helyére a könnyebb kezelhetőség érdekében. Emellett azonban megmarad a Windows 8-ból megismert Metro- kezelőfelület is. Paul Thurrott szerint sem váltotta be a Windows 8 a hozzá fűzött reményeket, így az XP után a Windows 7-re mondhatjuk, hogy kiváló volt és ezután természetesen mindenki várja az újdonságot, amely túlszárnyalja az eddigi fejlesztéseket.

Az idei fejlesztési konferencián még nem lesz nyilvános a Windows 9 kódja, de felvázolják a szakértők, hogy mire is számíthatnak. Az utóbbi évek változásaiból egyértelműen látszik, hogy az okostelefonoké és a tablet gépeké a jövő, a számítógépek egyre inkább a háttérbe szorulnak. Éppen ezért fontos, hogy a legjobb fejlesztések kerüljenek a boltokba, amelyek felvehetik a versenyt a piacon lévő konkurenciával.