borsmenta olaj

Erős hatású a borsmenta olaj

borsmenta olaj
Borsmenta olaj

Mostanában már a telek sem olyanok, mint régen voltak, néha éppen az enyhe időjárás miatt fázunk meg, hiszen sokszor azt sem tudjuk, hogyan öltözzünk. Ha megfáztunk, köhögünk vagy eldugult az orrunk, az eukaliptusz olaj valódi csodát képes tenni. Kitűnően tisztítja a légutakat, nagy segítséget jelent a felső-légúti megbetegedések esetében. Ha van otthon eukaliptusz olaj, akkor ezekkel a problémákkal nem kell orvoshoz fordulni és vegyszeres gyógyszereket szedni.

Azoknak is ajánlott ez az olaj, akik hajhullással, korpásodással küzdenek. De izom- vagy reumatikus fájdalom kezelésére szintén kitűnő az eukaliptusz olaj. Sokan alkalmazzák körömgombásodás esetén, hiszen erre is megfelelő, továbbá frissíti a láb bőrét, csökkenti a lábszagot, bőrnyugtató, fertőtlenítő hatású. Az eukaliptusz olaj igazán jutányos áron vásárolható meg a medinatural.hu webáruházból. A weboldalon részletes leírás lelhető fel a termék hatékonyságát illetően, illetve felhasználási tanácsok is olvashatóak.

Ezekből megtudható, hogy a termék milyen problémákra való még, a fent leírtak mellett. A feszült izmok ellazítása borsmenta olaj használatával könnyen elérhető, mivel oldja az izom- és a menstruációs görcsöket. Nagyon jó szolgálatot tehet például izomláz ellen, illetve, ha egy hirtelen mozdulat következtében valamelyik tagunk megrándul. Ha a bőrbe dörzsöljük, ingerli a hidegérző receptorokat, ily módon elnyomja a fájdalomérzetet. Kutatási eredmények alátámasztották, hogy a fejfájás enyhítésére igen hatékony a borsmenta olaj, ebben az esetben a halántékot kell bedörzsölni vele.

Talán a legismertebb tulajdonsága az, hogy igazán fel lehet frissülni az alkalmazásával, hiszen illóolaját beszippantva, átjárja a testüregeket, kitisztítja azokat, ezáltal pedig javítja a légzés hatékonyságát. Segít eloszlatni az álmosságot, természetes módon csökkenti a fáradságot, remek élénkítő. Annyira erős a borsmenta olaj hatása, hogy elég ha az illóolaj üvegcse kupakját letekerjük, néhányat szippantunk és máris felfrissültnek érezhetjük magunkat tőle.