fűmagok

Folyamatosan bővül a fűmagok kínálata

fűmagok
Fűmagok

Az egyenletesen záródó és szépen zöldellő pázsittakaró nagyon látványos és kellemes felületet tud biztosítani a talaj takarására. Természetesen megfelelően elő kell készíteni a felületet, hogy a fűmagok könnyedén gyökeret ereszthessenek. Bár az árokpartokon általában mindent fű borít, az udvarok, focipályák esetében kicsit más a helyzet. Egyedi fajösszetételt rejt a legtöbb keverék, ami azért gondoskodást igényel.

Az elmúlt években a választék a fűmagok szempontjából jelentősen kibővült. Ennek igényét a felhasználás mértéke és a folyamatosan változó környezeti viszonyok indokolták. Van ugyanis, amikor árnyékos részre kerül a telepítés, vagy éppen túlzottan sokat éri a napsütés.

A rendszeres trágyázás sem tesz jót a növénytakarónak, ezért erre szintén figyelni kell. A kertesontozes.hu weboldalon olyan termékkategóriák között lehet válogatni, amelyek maximálisan kielégítik a felmerülő igényeket. Tehát, ha szóba jönnek a fűmagok, akkor elég csak néhány kattintás és hamarosan megérkezik az ideális szaporítóanyag, ami kiszórható a talajra.