Gyermekfogászati ügyelet Budapesten

Egészséges mosoly

Gyerekkorban van jelentősége a tejfogak ápolásának? Valóban nem szükséges fogkrémet használni 3 éves korig? Ilyen és ehhez hasonló tévhitek keringenek a szülök között, de ezeknek általában a gyermek látja kárát. Ezen az oldalon (https://clinident.hu/kezeles/gyermekfogaszat/) megnézheti, hogy mit tud nyújtani egy gyermekfogászat Budapesten. Hogyha azt szeretnénk, hogy a csöppség megtanulja és megszeresse a fogápolást, akkor már nem árt elkezdeni ennek a játékos módját, már kicsi korban.

Sokan úgy gondolják, hogy ezt csak a fogorvos azért tanácsolja, mert ez a dolga. Viszont, ha ez a szokás nem rögződik be a gyermekekbe egészen fiatalon, akkor az negatív hatások sorozatát fogja előidézni az életük során. Nem árt évente eljárni egyszer egy kontrollba, mert nemcsak a kicsiknek, de a szülőknek is álmatlan éjszakákat fognak okozni a szuvas fogacskák. Gyerekkorban kezdődik minden, ebben az időszakban, még ötletes módszerekkel, játékosan meg lehet tanítani a kicsiknek, hogy miként alakítsák ki a megfelelő szájhigiéniát.

Egy ragyogó mosolynál nincs is nagyobb kincs. Különösen ki vannak téve a fogaik a szuvasodásnak, hiszen imádják a cukrot és az élelmiszeripar ontja magából a csemetéknek készülő cukortól csöpögő édességeket és üdítőitalokat. A felelősség a szülőt terheli, ezért érdemes még a probléma kialakulása előtt meglátogatni a fogorvost, mert egyszerű kontrolt még kalandként fog elkönyvelni, viszont ha az marad meg benne, hogy a doktor néni mennyire megkínozta miközben a fogát húzta, akkor garantáltan kerülni fogja a későbbiekben a fogorvosi rendelőt, a kellemetlen emlékek miatt.

A Clinident gyermekfogászati rendelőben plüssmackókkal és mesekönyvekkel várják a legkisebb pácienseket. A „fogorvos néni vagy bácsi“ kedves, türelmes és játékos formában végzi el a vizsgálatokat, illetve a kezeléseket. A klinikán prevenciós program várja a szülőket, amin megtanulhatják miként előzhetik meg a problémákat. Lehetőség van lézeres fogszuvasodás vizsgálatra is, ami fényt derít a legapróbb hibára. A Clinident mindent megtesz, hogy a csöppségekkel megszerettesse a fogápolást.