Jövő évtől bárki megtapasztalhatja a súlytalanság állapotát

A súlytalanság állapotát sokan meg szeretnék tapasztalni, de eddig csak nagyon keveseknek adatott meg ez a különleges élmény. 2015-től azonban a svájci Swiss Space System megmutatja a kalandvágyóknak egy alternatív megoldással a különleges érzést.

A videóban látszik a csodás kaland, amelyhez foghatóban nem sok embernek volt eddig része, de talán jövőtől bárki belekóstolhat a súlytalanság állapotába.

A ZeroG-járatra már 2000 euróért fel lehet szállni és 20-25 másodpercig bárki lebeghet a súlytalanságban. Az élmény jóllehet nagyon rövid ideig tart, de garantáltan ez mit sem von le a különlegességéből. Ebben a néhány másodpercben a gép egy 45 fokos dőlésszögű manővert végez, amelynek során megtapasztalható a zérógravitációs állapot.

Az űrbe induló asztronauták komoly felkészülésen vesznek rész, hogy akár hozamosabb ideig is bírják rosszullét nélkül ezt az állapotot. A ZeroG járat utasai minden gyakorlat nélkül vágnak neki a különleges kalandnak, amely egy életre szóló élményt nyújt. Előreláthatóan a legtöbb utazónak komoly hányingerrel kell megküzdenie a 90 peres út alkalmával, amely alatt 15 alkalommal fogják a különleges manővert végrehajtani.

Jövő év elején indul a járat, első kőrben Japánban, de előreláthatóan a világ többi 14 országában is lehetőség lesz kipróbálni a ZeroG járat ajánlatát. Tulajdonképpen bárki jelentkezhet már 8 év felett, aki bírja ezt a gyors emelkedést, ereszkedést, mintha egy lifttel száguldozna. A repülőgép 10.000 méter magasságra emelkedik, majd hirtelen visszaereszkedik 7.000 méterre és mindezt még többször megismétli.