Robotok segítsége az orvostudományban

Mesterséges megtermékenyítés
Mesterséges megtermékenyítés

Egyre több robotot fejlesztenek ki, amelyek nem csak a gyártósorokon számítanak nagy segítségnek, hanem akár az orvostudomány legprecízebb munkáiban is.
A MagnetoSperm nevű robot a mesterséges megtermékenyítésben vállal szerepet, tulajdonképpen a gyógyszerek célba juttatását is megoldja, valamint az elzáródott erek tisztításában is szerepet vállal. A legújabb tanulmányt az Applied Physics Letters szaklapban közölték, amelyben beszámoltak a finom mozgású robotról. Nagyon pontos szerkezetekről beszélünk, amelyek igen kis léptékben hajtanak végre összetett feladatokat. Az orvostudományban szükség van az élő mikroorganizmusokat szállító szerkezetekre és erre a MagnetoSperm kiválóan alkalmas.
A tudomány számos területén találkozhatunk ma már robotokkal, amelyek elvégzik az emberek helyett a munkát. Az orvostudomány sem lehet kivétel ez alól, mert a külső segítség bevetése nagy változásokat, fejlődést indíthat el. Olyan parányi robotokról beszélünk, amelyek tulajdonképpen bejuthatnak a vérerekbe, csupán olyan vastagok, mint az emberi hajszálnak tízszerese.
A különböző fejlesztéseknek köszönhetően sokkal egyszerűbb lehet az orvosok dolga, és igazi előrehaladás lehet a különböző kezelésekben, beavatkozásokban. A mesterséges megtermékenyítés került most előtérbe, mert egyre több pár folyamodik ehhez a módszerhez, hogy saját gyermekük születhessen, így szükség van a leghatékonyabb megoldásokra. A MagnetoSperm egy hatékony változást hozhat, amely lehetséges, hogy az orvosok és a szülők helyzetét is megkönnyítik.