Madáremberek izgalmas repülése New York felett

A Red Bull Air Force csapata nagyon veszélyes és izgalmas lépésre szánta el magát. A szárnyasugrás lehetőségét kihasználva szántották fel az eget New York felett. Az ugrást 2300 méter magasból kezdték és nem kevesebb, mint 190 km/h-ás sebességgel száguldoztak a felhőkarcolók felett.

Az utóbbi időben megszaporodott a szárnyasemberek száma, egyre többen lesznek a sportág szerelmeseinek, amely nagyon sok veszélyt rejt magában. A repülő ruhába felöltözött emberek a legjobban egy repülő mókusra hasonlítanak, és hihetetlen sebességgel hasítják a szelet. Mindenképpen felejthetetlen élményről beszélünk, de a veszélyességét sem lehet figyelmen kívül hagyni. Gombamód szaporodnak a madáremberek repüléseiről szóló videók az interneten, így egyre többen kapnak kedvet az őrület kipróbálására.

A repülőruha, hivatalos nevén a wingsuit arra lett kitalálva, hogy az extrémsport kedvelői egy repülőből vagy egy magas hegyről leugorva madárként repülhessenek. Általában egy bizonyos magasság elérése után ejtőernyő segítségével érnek majd földet. A ruha segítségével viszonylag hosszú ideig tudnak vízszintesen száguldani és lassabban is ereszkednek. Természetesen ez minden tekintetben az egyik „legextrémebb hóbort”, amelynek már több áldozata is van világszerte. A Red Bull Air Force csapatának egy látványos videót sikerült készteni a lélegzetelállító ugrásról és így New Yorkról is tisztes magasságból.

Az átlagember több, mint valószínű, hogy megelégszik a felvételek izgalmas látványával és ráhagyja a madáremberekre a legújabb célok megvalósítását a repülésben.