Kifogástalan minőségű belga csoki

Belga csoki
Belga csoki

A fuszerescsokolade.hu weboldal szakemberei már régóta tudják, hogy a jó édesség kulcsa a kitűnő alapanyagokban rejlik. A csokoládékészítő mesterek minden édességet magas minőségű, belga csoki hozzáadásával állítanak elő. A kutatások kimutatták, hogy a keserű csokoládé, vagyis az étcsoki nagymértékben képes csökkenteni a trombózis mértékét, valamint a szívinfarktus kockázatát. Napjainkban is háromféle csokoládét különítenek el egymástól a szakértők, amelyek közül egy nem is igazán lenne csokinak nevezhető.

Az első az étcsokoládé, amelyiknek mély barna színe és kesernyés íze mindenki által ismert. A kesernyés íz-világ a magas kakaótartalomnak köszönhető. A második változat a tejcsokoládé, amelyiknek kakaótartalma 35-50 % között mozog. Ez már kissé édesebb és krémesebb, mint az előző változat. Végül a harmadik csokinak nem igazán nevezhető édesség, a fehércsokoládé, ami nem tartalmaz kakaót, csak kakaóvajat. A belga csoki remek alapanyag ahhoz, hogy színvonalas édességeket tudjanak előállítani a mesterek.