Köröm erősítő vitamin az erős és egészséges körmökért

Köröm erősítő vitamin

Sajnos előfordul, hogy már túl későn kap észbe az ember, ha az egészségéről van szó. Mindig csak halasztgatja az ápolást, vagy az is megesik, hogy egyszerűen nincs ideje magával foglalkozni. Azonban az igényes nő mindig szán időt a körmeire, a bőrére és a hajára is. A köröm erősítő vitamin megerősíti az elgyengült körmöket, nem hagyja, hogy beszakadjanak, illetve megelőzi a rétegesedés kialakulását. A köröm erősítő vitamin kapható kapszula vagy körömlakk formájában, csupán annyi a lényeg, hogy gazdag vitamintartalommal rendelkezzenek.

Amennyiben kapszula mellett dönt, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy mit javasol, és szedje legalább 2-3 hónapon át! Ha körömlakkot választ, akkor pedig szokjon le a körömrágásról, hiszen azzal az erősítő lakkréget is lejön. Még egyes kézkrémekben is található köröm erősítő vitamin. Persze vigyáznia is kell rájuk. Hordjon kesztyűt kertészkedéskor és mosogatásnál, és ne használjon fém reszelőt, csakis puhát! Sportolásnál is ügyeljen rá, hogy ne üsse meg, vagy ne törjön be, hiszen az fájdalommal jár. Rendszeres mozgásnál azonban nemcsak a körmét, de az izmait is megütheti.

Egyáltalán nem számít, milyen sportot végez, valamilyen szinten mindegyik veszéllyel jár. A mozgás által szerzett zúzódások bizony erős fájdalmat okoznak. Az izomszövet megsérül, a hajszálerek megrepednek, ezáltal a szövetek közé vér szivárog, és ez adja meg a már ismert lilás színt. A zúzódás kezelése krém által javallott, és a lehető leggyorsabban be kell kenni. Rögtön jegelni kell a megsértett felületet, még mielőtt a szövetek között felgyűlt folyadék miatt duzzanat keletkezik.

Mindenképpen olyan terméket válasszon, abban az esetben, ha a zúzódás kezelése krém révén történik, ami először is hűsíti az izmokat! A hűsítés által az izmok ellazulnak, így vérbőséget okoz. Ez azért hasznos, mert így az izomszövetbe oxigén tud jutni és fokozódik az anyagcsere. Előnyös, ha természetes összetevőkből összeállított krémet választ, mert ugyanolyan hatékony, de nincs mellékhatása. A levendulaolaj például lazítja az izmot, a citrus olajok csökkentik a fájdalmat, míg a rozmaringolaj fokozza az anyagcserét.