Kóstolta már az alkoholos forró csokit?

Alkoholos forró csoki

Amikor eljön a hideg tél, sokan esténként a kandalló elé húzódnak, hogy egy jót beszélgessenek. Ez a nagyszerű kikapcsolódás még jobb lehet egy fantasztikus forró csokival. Otthon is bármikor elkészíthető, csak jó minőségű alapanyagokra lesz szükség és néhány percre.

Olykor előfordul, hogy már a sima forró csoki unalmasnak, egyhangúnak tűnik, ilyenkor lehet variálni az ízesítést. A csoki rendkívül jól párosítható a különféle ízekkel. Néhány tipp a fűszerezést illetően. Próbálkozzon vaníliával, gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel, chilivel, bazsalikommal, rozmaringgal.

Akik nagyon kedvelik a karácsonyt, a mézeskalácsfűszer is jó választás lehet. Az étcsokoládé az ismertebb, azonban a fehérből is finom ital készíthető. A bátrabbaknak egy kis érdekesség lehet, hogy az alkohol is remek partnere a forró csokinak. Kombinálható rengeteg itallal, például rummal, whisky-vel, amorettóval, ezek mellé lehet használni citrom- vagy narancshéját ízesítésnek. Mivel sokféleképpen elkészíthető, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.