A VR szemüveg fantasztikus fejlődése

VR szemüveg

A XXI. század számtalan újítást hozott magával szinte minden területen. A technikai fejlődés elképesztő ütemén, sokszor nem győzünk ámulni.

Az egyik ilyen nagyszerű találmány a VR szemüveg, ami viszonylag rövid idő alatt meghódította a gamer világot. Azonban, ma már más területeken is szeretnék alkalmazni a virtuális valóság technológiát. Készült néhány rövid film, amit VR szemüveggel lehet nézni és egészen egyedi élményt nyújt némelyik.

Ez még ugyan gyerekcipőben jár, így sok film eléggé kezdetleges, nem kimondottan lenyűgöző. Ugyanakkor, az alapján, amilyen mértékű fejlődést látunk az informatika világában, hamarosan ez lesz a filmezés új iránya.

Sőt, a tudományos világ több területén is hasznos lenne, ha a VR szemüveg segítségével beléphetnénk a virtuális valóságba és ott lehetne kísérleteket folytatni, tesztelni dolgokat. Izgalmas eljátszani a gondolattal, hogy mennyit lendítene az oktatás minőségén, ha az iskolákban is lehetne használni ezt a technológiát és ez hamarosan valóra is válhat.