Létezik férfias női nyaklánc?

Női nyaklánc
Női nyaklánc

Az öltözködés fontos tényező, hiszen általa kifejezhetjük egzisztenciánkat, lelkünket, stílusunkat. Mindezek mellett az ékszerek is képviseltetik magukat ebben az önkifejezésben, tehát a női nyaklánc, vagy férfi karóra fontos részét képezi az öltözködésnek és ezáltal az önkifejezésnek is. Az ékszerek tekintetében a férfiak kevesebb szabad teret kapnak.

Azok, akik túl sok ékszert viselnek óhatatlanul is erősíti a feminin jellegüket. Az órák tipikusan elegáns ékszerei a férfiaknak, de a karkötő vagy a túl sok nyaklánc együttes használata nőies hatást kelthet. Persze az igazán maszkulin férfiak nem is szívesen viselnek túl sok ékszert. A nők esetében az ékszer viselése tekintetében nincsenek ilyen veszélyforrások.

A nők bátran felvehetnek szinte minden típust, ezek közé a férfi karóra is beletartozik, mert nem fenyegeti őket az a veszély, hogy esetleg férfias hatást kelt a megjelenésük. Egy női nyaklánc, gyűrű vagy karkötő kialakítását sok minden meghatározza, de nehéz elképzelni, hogy az ne illene egy hölgyhöz.