Mercedes alufelni

Megóvható a Mercedes alufelni a peremvédő abronccsal

Bizonyos gumik oldalán megfigyelhetők az MFS, FR, FSL vagy RPB rövidítések. Sokaknak fogalmuk sincs, hogy ezek mire utalnak, mit jelentenek. A feliratok a Mercedes alufelni védelmét szolgáló perem meglétét jelölik. Miről is van szó? Nos, a peremvédő legfontosabb feladata, hogy korlátozni tudja a járdaszegély vagy a törmelékbecsapódások által okozott karcolásokat.
A lényeg, hogy az abroncs fogja elszenvedni a külső behatások döntő többségét, ami ugye azt is jelenti, hogy a Mercedes alufelni sokkal hosszabb ideig tudja megtartani az eredeti állapotát, meghosszabbítva ezáltal az élettartamát.

Habár tény, hogy nagyon hatékony és kiváló biztonságot nyújtó megoldásról van szó, az igazság az, hogy a peremvédős gumik nem igazán elterjedtek. Miért is van ez? Ugye a megszokott gumik alapból nem rendelkeznek ilyen felszereltséggel, technológiával.
Ennek a legfőbb magyarázata, hogy a normál abroncsokat rendszerint dísztárcsás lemezfelnire szerelik az autó jobb megjelenése érdekében. A peremvédő pedig korlátozza a dísztárcsahasználati lehetőségeket, mert a felszerelésük néha lehetetlennek bizonyul. Persze egy Mercedes alufelni esetében megoldható, de még így sem élnek sokan ennek a lehetőségével.

Milyen BMW felni jöhet szóba a téli hónapokra?

Amikor egyre közeledik a tél és veszélyesebbé válnak az utak, a nyári abroncsoknak búcsút kell inteni, hiszen csakis a téli gumik jöhetnek szóba. A gumicsere azonban gyakran megkövetelheti a BMW felni cseréjét is. Hogy is van ez? Nos, igazából a tulajdonosok két opció közül választhatnak. Az egyik lehetőség, hogy az ember megtartja a jelenlegi keréktárcsa szettet és a téli gumikat felszerelteti ezekre egy szakemberrel. Ez az időigényesebb és drágább lehetőség.
Ennél sokkal célszerűbb, ha van két pár BMW felni és abroncs szett, azaz téli és nyári, és így csak a kerekeket kell cserélgetni. Főleg akkor érdemes ezt választani, amikor valaki olyan helyen él, ahol a nyár és a tél is a megmutatja markánsabb oldalát. Ami még fontos, hogy téli abroncsokhoz az acél BMW felni bizonyul a legideálisabb választásnak.