Mennyi időd töltünk a számítógépek, okostelefonok előtt?

Az internet, a számítógépek és okostelefonok nagyon sok különlegességet hoztak az életünkbe, de a nagy kérdés, hogy megéri ezekért elveszíteni az igazi értékeket?

A közösségi médiának is számos előnye van, de ha nem tudjuk hol a határ, akkor nagyon könnyen a visszájára fordulhat mindent. Az élet lassan elszalad mellettünk és az internetet az utóbbi időbe a társas kapcsolatok elé helyeztük, ezzel leépítve a barátságokat.

Egy érdekes videó kering a világhálón, amely megmutatja, hogy a társas kapcsolatok mennyire lemorzsolódnak az internet használatának „elburjánzásával”. Figyelni kell a részletekre, a jelekre és minden jót beengedni az életünkbe, de csak módjával.

Nagyon riasztó adat mely szerint egy átlagos 25 éves fiatal 21980 órát tölt a számítógép vagy az okostelefon előtt. Sokszor elodázzuk a problémát, vagy nem tekintünk rá problémaként, de mindenképpen figyelni kell a riasztó adatokra. A telefonokat naponta kismilliószor megnézzük, nem beszélve a számítógépről, amely előtt 2-3 óra úgy eltelik, hogy észre sem vesszük. A felmérés adatai szerint egy átlagember élete során 3 évet csak a számítógépek és okostelefonok használatára pazarol.

Természetesen mindent a helyén kell kezelni és akkor az internet vagy az okostelefonok igazi csodát jelentenek, a lehetőségek tárházát, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. A család, a barátok, a szeretteink és a világ szépségei a legfontosabbak az életben és csak ezután jöhetnek a virtuális világ képzelt valóságai.